Bizi Takip Edin

COVID-19 Aşıları hakkındaki mitler ve gerçekler.

COVID-19 Aşıları hakkındaki mitler ve gerçekler.

Bugünlerde hepinizin bildiği gibi aşı konusu herkesin kafasında büyük bir soru işareti. Bu soru işaretlerinin yarattığı bir kaos ortamı var. Aşılar hakkındaki yanlış bilgileri kafanızdan silmenize yardımcı olmaya çalışacağım.


Covid-19 aşısı hakkındaki hangi bilginin doğru olduğunu nereden bilebilirim?

Bu konuda hangi bilgi kaynağına güvenmeniz gerektiği bilgisi gerçekten de zor fakat kim olduğu belirsiz sosyal medya hesaplarının yayınladığı bilgilere inanmak yerine resmi veya güvenilir kaynaklardan geldiğine inandığınız ve sürekli güncel bilgilendirme yapan kaynakları tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Covid-19 aşısı manyetik bir etki yapar mı?

Hayır. Covid-19 aşısı olmak aşının genellikle yapıldığı kolunuz dahil hiçbir noktanızda bu etkiyi vermez. Bu aşılar enjekte edildiği bölgeyi elektromanyetik  olarak yükleyecek bileşenleri içermemektedir. Tüm Covid-19 aşıları, demir, nikel, kobalt, lityum ve nadir toprak alaşımları gibi metallerin yanı sıra mikroelektronik, elektrotlar, karbon nanotüpler ve nanotel yarı iletkenleri gibi üretilen ürünlerden arındırılmıştır. Ek olarak, bir COVID-19 aşısı için tipik doz bir mililitreden daha azdır, bu da aşı manyetik bir metalle doldurulmuş olsa bile manyetik bir etki yaratmak için yeterince güçlü değildir.

İleride çocuk yapma ihtimalime karşı COVID-19 aşıları güvenli midir?

Evet. Şu an hamile kalmaya çalışıyor veya ileride çocuk yapmak istiyorsanız COVID-19 aşısı olabilirsiniz. Şu anda, covıd-19 aşısının plasenta gelişimi de dahil olmak üzere hamilelik ile ilgili herhangi bir soruna neden olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur. Ek olarak, doğurganlık sorunlarının COVID-19 aşıları da dahil olmak üzere herhangi bir aşının yan etkisi olduğuna dair de bir kanıt yoktur. Üretilen tüm aşılar gibi covid-19 aşıları da bilim insanları tarafından yan etkileri açısından uzun süre incelenmektedir ve bu konuda endişe edebileceğiniz bir kanıt bugüne kadar ortaya çıkmamıştır.

Covid-19 aşısı DNA’mı değiştirir mi?

Hayır, Covid-19 aşıları DNA’nızda hiçbir değişikliğe neden olmaz veya etkileşimde bulunmaz. 3 tür aşı türü bulunmakta bu konuda şuan : mRNA aşısı , viral aşı ve inaktif aşı. Belirtiğim tüm aşılar Covid-19’a neden olan virüse karşı koruma oluşturmak için hücrelerimize genetik materyal sunar. Bununla birlikte, bu materyal hiçbir zaman hücre çekirdeğine girmez, çekirdek de DNA’mızın saklandığı yerdir. Bu da aşılardaki genetik materyalin DNA’mızı hiçbir şekilde değiştiremeyeceği ve etkileyemeyeceği anlamına gelmektedir. Tüm COVID-19 aşıları, hastalığa karşı bağışıklığı güvenli bir şekilde geliştirmek için vücudun doğal savunma sistemlerini kullanmaya çalışır.

Diğer Habeler